Dirigent

Marcell Vroeijenstijn

De liefde voor vocale muziek en zingen ontstond al op jonge leeftijd.

Na zijn middelbareschooltijd ging Marcell daarom Muziekwetenschap studeren in Utrecht, maar al snel miste hij het musiceren zelf! Dus waagde hij de sprong, richtte zich op een studie muziek en behaalde in 1992 het Staatsdiploma voor muziek.
Daarna specialiseerde hij zich verder in solozang en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium, de Schumann Academie en Conservatorium Brabant Fontys.
Hij koos bewust voor beide, omdat dirigeren niet los te koppelen is van zingen.

Bijna tegelijkertijd begon hij met het dirigeren van koren en doet dat nog steeds met veel plezier. Samen musiceren geeft energie en brengt je in contact met alle lagen van je zijn. Want het is meer dan alleen muziek: het is je menszijn, emotie en dat overbrengen op het publiek. Als dirigent sta je weliswaar voor het koor, maar het is de interactie tussen jezelf en de koorleden, die maakt dat we iets kunnen bereiken dat staat.
Ook in zijn zanglessen is dat zo. Plezier staat bij hem daarom altijd voorop, want als je plezier hebt in wat je doet, ben je ook bereid je daarvoor in te zetten.

Hij dirigeerde o.a. de Matthäus Passion, het Weihachts-Oratorium van Bach en de Messiah van Händel.

Marcell leidt sinds september 2022 het HGKK en dirigeert daarnaast Vocal group Colourful Voices in Gorinchem en het professionele Vocaal Ensemble Linea in de Betuwe.