Dirigent

Ramon van den Boom studeerde aan het Brabants Conservatorium. Hij voltooide de opleiding koordirectie bij Martien van Woerkum en Hoite Pruiksma en behaalde het diploma clavecimbel bij Cynthia Wilson en Rémy Syrier. Daarnaast volgde hij onder meer lessen zang, orkestdirectie, orgel en basso continuospel. Onder leiding van Louis Buskens heeft hij zich verder bekwaamd als dirigent.

Ramon werkte een aantal jaren op het Fontys Conservatorium als docent ensembleleiding, en was geruime tijd als dirigent verbonden aan het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium en het Eindhovens Kamerkoor. Met Vocaal Ensemble Paragon maakte hij twee CD’s met koormuziek van Andries Clement. Als clavecinist treedt hij op als solist en als basso-continuospeler en werkt hij samen met talloze vocale en instrumentale ensembles.

Momenteel heeft Ramon de muzikale leiding van het Hasselts Gemengd Kapelle Koor, het Tilburgs Vocaal Ensemble, het Roosevelt College Choir in Middelburg en kerkkoor Luciani in Hilvarenbeek. Sinds 2013 is hij coördinator van de mede door hem opgerichte Stichting Maestro. Ook volgt hij sinds 2018 de Masteropleiding Kunsteducatie aan Fontys Hogeschool.