Over HGKK

Het Hasselts Gemengd Kapelle Koor (HGKK) is een gemengd koor van ongeveer 40 leden. Haar naam dankt het koor aan de plaats van oprichting: vlak bij de Hasseltse kapel in Tilburg. Nog steeds repeteren we in de Postelse Hoeve, naast het kapelletje.

Het HGKK zingt werken uit een breed klassiek repertoire. Zowel oude werken als werken van hedendaagse componisten komen aan bod.
Naast gezelligheid is kwaliteit een belangrijk kenmerk van het HGKK. In de loop der jaren is het koor opgeklommen tot de A-klasse van de Tilburgse amateurkoren.

Wilt u meezingen of lid worden van het HGKK? Dan bent u van harte welkom op de wekelijkse repetitieavond.

Elk jaar verzorgt het HGKK één of meerdere concerten. Daarnaast zijn er kleinere activiteiten zoals het Driekoningenzingen en de jaarlijkse meimaandoptredens in de Hasseltse Kapel. Ook nieuwe uitdagingen en nieuwe podia gaat het koor niet uit de weg. Zo hebben we in 2016 een Wintervertelling uitgevoerd. Dit muziekstuk (Op basis van een schilderij van Pieter Breugel: “Volkstelling te Bethlehem”, 1566) is speciaal voor het Hasselts Gemengd Kapelle Koor (HGKK) geschreven door de bekende Tilburgse componist Arjan van Baest met een libretto van Marion Corvers. Samen met de kinderen uit de Opleidingsklas van het Souvenir Jeugdkoor wordt er niet alleen in gezongen maar ook naar hartenlust geacteerd, wat een prachtig schouwspel opleverde.