Dirigent

Malkander 13-11-13 (41)

Ramon van den Boom studeerde aan het Brabants Conservatorium. Hij voltooide de opleiding koordirectie bij Martien van Woerkum en Hoite Pruiksma en behaalde het diploma clavecimbel bij Cynthia Wilson en Rémy Syrier. Daarnaast volgde hij onder meer lessen zang, orkestdirectie, orgel en basso continuospel. Onder leiding van Louis Buskens heeft hij zich verder bekwaamd als dirigent.

Ramon werkte een aantal jaren op het Fontys Conservatorium als docent ensembleleiding, en was geruime tijd als dirigent verbonden aan het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium en het Eindhovens Kamerkoor. Met Vocaal Ensemble Paragon maakte hij de CD ‘Mijn hert altijt heeft verlanghen’ met koormuziek van Andries Clement. Als clavecinist trad hij op als solist en als basso-continuospeler werkte hij samen met talloze vocale en instrumentale ensembles.

Momenteel heeft Ramon de muzikale leiding van het Hasselts Gemengd Kapelle Koor en het Tilburgs Vocaal Ensemble. Van 2006 tot 2013 was hij als consulent vocale muziek verbonden aan Kunstbalie, expertisecentrum voor cultuureducatie en amateurkunst in Noord-Brabant. In deze functie was hij onder andere verantwoordelijk voor opleidingen voor amateur-koordirigenten. Deze activiteiten zet hij nu voort in de mede door hem opgerichte Stichting Maestro.